CHARACTERISTIC OF SENSIBILISATION SPECTRUM IN ATOPIC


Cite item

Abstract

The spIgE to the different allergens and CD45 antigen dynamic (KCD45) to the drug in vitro were assessed in atopic. The increased spIgE levels to the plant (30,8%), epidermal (24,6%) and food (25,5%) allergens were revealed. The CD45-test with the anaеsthetics were most popular (76%), among the local anaеsthetics were 61,8% cases. The increased value KCD45 to the lidocain (30%) and ultracaine (21,4%) among local aneasthetics and to the ketamine (20%) and diazepam (17%) among preoperative screening drug were revealed.

About the authors

Zh. P. Vasneva

Samara Diagnostic Centre

Author for correspondence.
Email: vasneva@list.ru
Samara Russian Federation

M. V. Mokeeva

Samara Diagnostic Centre

Email: fake@neicon.ru
Samara Russian Federation

References

  1. Brozek J. L., Bousguet J., Baena-Cagnati C. E., et al. Allergic Rhinitis and its Impact on Asthma (ARIA) guidelenes: 2010 revision. J. Allergy Clin. Immunol. 2010, 126, 466–476.
  2. Хаитов Р. М., Ильина Н. И. Аллергология и иммунология. Национальное руководство: краткое издание. Москва: ГЭОТАР-Медиа. 2012, 634 с.
  3. Шумная Т. Е. Эпидемиология аллергических заболеваний у детей – жителей промышленного региона. Педиатрия. 2015, т. 94, № 4, 189–192.
  4. Симакова Н. Ю., Григорян М. С., Аникина А. Н. с соавт. Лабораторная диагностика аллергических заболеваний. Медицинская иммунология. 2017, Т. 19, Специальный выпуск, 98.
  5. Васнева Ж. П. Уровни специфических антител к лекарственным препаратам. Российский иммунологический журнал. 2012, т. 6(4), № 3(1), 53–54.

Copyright (c) 2019 Vasneva Z.P., Mokeeva M.V.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

СМИ зарегистрировано Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор).
Регистрационный номер и дата принятия решения о регистрации СМИ: серия ПИ № 77 - 11525 от 04.01.2002.


This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies