DETERMINE THE EFFECT OF NEUTROPHILS SECRETORY PRODUCTS, PRE-EXPOSED SIMULATE LOW-INTENSITY ELECTROMAGNETIC RADIATION ON BIOFILM FORMATION

Cover Page

Cite item

Full Text

Abstract

The present study analyzed the influence of the simulated electromagnetic radiation at microwave anti-biofilm-forming neutrophil secretory activity products. It is established that electromagnetic radiation, both technogenic and natural, affects the functioning of cells of innate immunity. This information opens up prospects for correcting dysbiosis.

About the authors

Yu. S. Shishkova

South Ural State Medical University

Author for correspondence.
Email: noemail@neicon.ru
Russian Federation

S. N. Darovskikh

South Ural State Medical University

Email: noemail@neicon.ru
Russian Federation

O. R. Vildanova

South Ural State Medical University

Email: noemail@neicon.ru
Russian Federation

M. S. Babikova

South Ural State Medical University

Email: noemail@neicon.ru
Russian Federation

References

  1. Даровских С. Н. Микроволновая гелиобиология / С. Н. Даровских. Ю. С. Шишкова, Е. П. Попечи-телев, Н. В. Вдовина.- Челябинск: Издательский центр ЮУрГУ- С. 15-18, 58-63.
  2. Шишкова Ю. С. Роль нейтрофилов в формировании колонизационной резистентности слизистых оболочек: дис.. докт. мед. наук / Ю. С. Шишкова.- Челябинск, 2010.- 266 с.
  3. Липская А. Д. Факторы противоинфекционной защиты слизистой оболочки полости рта лиц, использующих съемные стоматологические ортопедические конструкции: дис. канд. биол. наук / А. Д. Липская.- Челябинск, 2016.147 с.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright (c) 2017 Shishkova Y.S., Darovskikh S.N., Vildanova O.R., Babikova M.S.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

СМИ зарегистрировано Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор).
Регистрационный номер и дата принятия решения о регистрации СМИ: серия ПИ № 77 - 11525 от 04.01.2002.


This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies